Kentekenbewijs
Alle scooters die in Nederland gekocht worden en in Nederland de weg op gaan dienen voorzien te zijn van een Nederlands kenteken. Dit kenteken kunnen wij direct voor u aanvragen op het moment dat u de scooter bestelt, u moet alleen aangeven of u een snorfiets of een bromfiets (brom- of snorscooter) wilt hebben.
Het grote verschil tussen een brom en snorfiets zit in de snelheid. Een bromfiets gaat 45km/h en heeft een gele plaat, een snorfiets gaat 25km/h en heeft een blauwe plaat. Op een bromfiets is het wettelijk verplicht een helm te dragen, op een snorfiets bent u dit niet verplicht. Verder is het voor de bromfiets verplicht binnen de bebouwde kom op de rijbaan te rijden, tenzij er sprake is van een verplicht (brom)fietspad. Dit terwijl snorfietsen (25km/h) altijd op het fietspad moeten rijden.
Nadat u aan heeft gegeven welk type scooter u wilt hebben, moet er een kenteken aangevraagd worden, een plaat worden gedrukt en moet het kenteken op uw naam worden gezet. Voor de kenteken aanvraag, het op naam zetten en de montage van de plaat brengen wij E75 in rekening.
Na de registratie van de scooter op uw naam ontvangt u van ons een tenaamstellingsverslag. Hier staat het eerste gedeelte van uw tenaamstellingscode op. De tenaamstellingscode vervangt het overschrijvingsbewijs (deel III kenteken). De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. De eerste vier cijfers van de tenaamstellingscode ontvangt u bij het op naam zetten. Het tweede deel ( 5 cijfers) ontvangt u samen met de kentekencard per post op uw woonadres. Op het tweede formulier kunt u het eerste deel van de code direct invullen. Met de kentekencard en de complete tenaamstellingscode kunt u de scooter laten overschrijven, exporteren, schorsen of laten slopen. Bewaar deze code dan ook goed! Ook de kentekencard wordt dus per post verzonden, deze krijgt u vaak de volgende werkdag binnen. Vanaf het moment dat u de scooter op naam heeft laten zetten kunt u met de scooter gaan rijden, u hoeft dus niet te wachten op de kentekencard. Zorg er wel voor dat u het tenaamstellingsverslag bij u heeft zodat u kunt aantonen dat u in afwachting bent van de kentekencard. Zodra u de kentekencard heeft ontvangen dient u deze mee te nemen wanneer u met de scooter gaat rijden.